Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Prezidentské voľby

Čaputová zvíťazila v piatich okresoch Nitrianskeho kraja

Ilustračná snímka. Foto: TASR Ján Krošlák

Zo siedmich okresov Nitrianskeho kraja vyhrala Čaputová v piatich.

Nitra 31. marca (TASR) – Volebná účasť v druhom kole prezidentských volieb v Nitrianskom kraji dosiahla podľa oficiálnych údajov Štatistického úradu SR 37,44 percenta hlasov. Celkovo voliči odovzdali 209.151 platných hlasov. Zuzana Čaputová získala 58,07 percenta platných odovzdaných hlasov a Maroš Šefčovič 41,93 percenta hlasov. Čaputová tak v Nitrianskom kraji získala o 33.747 hlasov viac ako jej súper.

Najvyššia voličská účasť bola vo volebnom obvode Nitra, kde k volebným urnám prišlo 44,15 percenta voličov. Najnižší záujem o druhé kolo prezidentských volieb bol v obvode Komárno, kde volilo 24,44 percenta oprávnených voličov.

Zo siedmich okresov Nitrianskeho kraja vyhrala Čaputová v piatich. Najvýraznejší rozdiel bol v Komárňanskom okrese, kde budúca prezidentka získala takmer 73 percent hlasov a jej súper vyše 27 percent. Maroš Šefčovič zvíťazil v okrese Zlaté Moravce, kde získal viac ako 55 percent hlasov, a v Topoľčanoch, kde ho volilo takmer 58 percent voličov, ktorí prišli k urnám.