Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Areálom univerzity v Lyone otriasli výbuchy a vypukol požiar

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

K mimoriadnej udalosti v Lyone došlo len niekoľko dní po tom, ako v dôsledku mohutného výbuchu v jednom z bytových domov v Paríži prišli o život štyri osoby a desiatky ďalších utrpeli zranenia.

Paríž 17. januára (TASR) - Silné výbuchy a následný mohutný požiar na streche jednej z budov areálu univerzity v Lyone si vo štvrtok vyžiadal jednu ľahko zranenú osobu. Informoval o tom spravodajský portál RTL.

Vedenie univerzity uviedlo, že výbuch súvisel so stavebnými prácami a išlo o nehodu, dodala agentúra AFP. Podľa RTL na streche budovy vybuchli tri plynové fľaše a následne vypukol veľký požiar.

Miestne médiá uviedli, že hasičom sa podarilo dostať požiar pod kontrolu. Vedenie univerzity vo svojom tweete oznámilo, že hasiči z preventívnych dôvodov zostanú na mieste počas celého dňa.

Radnica lyonského predmestia Villeurbanne, kde sa univerzitný areál La Doua nachádza, nariadila evakuáciu ohrozených ľudí. Dočasne je v okolí prerušená aj električková doprava.

K mimoriadnej udalosti v Lyone došlo len niekoľko dní po tom, ako v dôsledku mohutného výbuchu v jednom z bytových domov v Paríži prišli o život štyri osoby a desiatky ďalších utrpeli zranenia. Ako jedna z možných príčin tejto tragédie z minulej soboty sa označuje únik plynu.