Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

K samovražednému útoku v Bagdade sa prihlásil Islamský štát

Ilustračná snímka.. Foto: TASR/AP

Džihádistická skupina zverejnila vyhlásenie, podľa ktorého vo štvrtok večer útočník odpálil vestu s výbušninou na trhovisku v bagdadskej prevažne šiitskej štvrti Madínat as-Sadr (Sadrovo mesto).

Bagdad 10. mája (TASR) - Extrémistická skupina Islamský štát (IS) sa v piatok prihlásila k útoku samovražedného atentátnika, ku ktorému došlo vo štvrtok na trhovisku vo štvrti Madínat as-Sadr v irackej metropole Bagdad. Výbuch zabil osem ľudí a ďalších 15 osôb pri ňom utrpelo zranenia.

Džihádistická skupina zverejnila v piatok vyhlásenie, podľa ktorého vo štvrtok večer útočník odpálil vestu s výbušninou na trhovisku v bagdadskej prevažne šiitskej štvrti Madínat as-Sadr (Sadrovo mesto).

Iračania sa počas posvätného pôstneho mesiaca ramadán, ktorý sa začal v pondelok, zdržujú vonku do neskorého večera, pretože od úsvitu do súmraku by mali dodržiavať prísny pôst.

Iracké bezpečnostné sily investovali do bezpečnosti v metropole Bagdad nemalé prostriedky, i keď militanti ešte stále sporadicky útočia na cesty a obce na vidieku. Štvrtkový útok je preto jedným z mála, ku ktorým v poslednom čase v Bagdade došlo.