Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Kremeľ šokovali zábery vraždy,ktorú v Sýrii údajne spáchali Vagnerovci

Na archívnej snímke prezident Vladimir Putin (vpravo) a hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Foto: TASR/AP

V reakcii na otázku týkajúcu sa možného vyšetrovania daného prípadu Peskov uviedol, že zodpovedné orgány začnú vyšetrovanie, "ak to uznajú za nutné".

Moskva 22. novembra (TASR) - Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov v piatok vyhlásil, že Kremeľ šokovali zábery, na ktorých je údajne vidieť, ako ruskí žoldnieri z tzv. Vagnerovej skupiny brutálne zabili sýrskeho vojaka. Peskov nevylúčil, že zodpovedné orgány môžu v tejto súvislosti začať vyšetrovanie. Informovala o tom agentúra Interfax.

"(Médiá) zverejnili skutočne šokujúce fotografie. Dnes sme mali možnosť sa s nimi oboznámiť. Ide o šokujúcu informáciu," vyhlásil Peskov pred novinármi.

"Neviem, do akej miery sú oprávnené závery týkajúce sa rôznych pokusov o identifikáciu osôb (na záberoch). V každom prípade môžem povedať, že nemáme žiadne informácie a ani nič spoločné s týmito osobami," zdôraznil hovorca Kremľa.

V reakcii na otázku týkajúcu sa možného vyšetrovania daného prípadu Peskov uviedol, že zodpovedné orgány začnú vyšetrovanie, "ak to uznajú za nutné".

Video vraždy, ku ktorej došlo údajne v júni 2017, zverejnil na svojich internetových stránkach spravodajský server Novaja gazeta. Novinári tohto portálu identifikovali jedného z účastníkov vraždy ako "dokumentmi potvrdeného žoldniera Vagnerovej skupiny".

Novaja gazeta s odkazom na arabské médiá uviedla, že obeťou vraždy, ku ktorej došlo v provincii Homs, bol sýrsky dezertér.