Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Maďarské médiá si všímajú inauguráciu prezidentky SR Zuzany Čaputovej

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová počas prehliadky Čestej stráže po príchode do Prezidentského paláca v Bratislave 15. júna 2019. Foto: TASR - Michal Svítok

Spravodajský server 24.hu podčiarkol, že nová slovenská prezidentka na inauguračnú večeru pozvala 40 dôchodcov. Všimol si tiež, že hlava štátu si obliekla decentné sivé šaty.

Budapešť 15. júna (TASR) - Inauguráciu prezidentky SR Zuzany Čaputovej a jej nástup do funkcie si v sobotu všimli aj maďarské médiá.

Väčšina z nich prevzala správu agentúry MTI, z ktorej v titulkoch vyzdvihli skutočnosť, že na Slovensku úrad prezidenta obsadila prvýkrát žena i to, že vo svojom inauguračnom prejave Čaputová povedala, že bude venovať osobitnú pozornosť problémom menšín.

Internetová stránka komerčnej spravodajskej stanice InfóRádió v tejto súvislosti poznamenala, že Čaputová zriadila dvojčlenný tím poradcov z radov národnostných menšín, pričom predchádzajúce hlavy štátov sa touto oblasťou nezaoberali.

Podľa spravodajského servera Privátbankár.hu "Slovensko dnes aj oficiálne písalo históriu".

Spravodajský server 24.hu podčiarkol, že nová slovenská prezidentka na inauguračnú večeru pozvala 40 dôchodcov. Všimol si tiež, že hlava štátu si obliekla decentné sivé šaty. Čaputovú označovali za agentku amerického finančníka Georgea Sorosa, avšak stala sa prvou prezidentkou, ktorá odkázala, že čestnosť nie je prejavom slabosti, dodal 24.hu.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach