Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 17. apríl 2024Meniny má Rudolf
< sekcia Zahraničie

Predčasné hlasovanie v Ohiu narušila veverička

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Incidentom počas hlasovania v prezidentských voľbách sa teraz v USA venuje zvýšená pozornosť.

Washington 4. novembra (TASR) - Predčasné hlasovanie vo voľbách prezidenta USA v štáte Ohio narušilo začiatkom tohto týždňa prerušenie dodávky elektrického prúdu. Spôsobila ho podľa všetkého veverička, ktorá prehryzla elektrický kábel, čím spôsobila skrat a vyše šesť hodín trvajúci výpadok v dodávke elektriny v administratívnej budove, kde sa voľby konali.

Informovala o tom v noci nadnes televízia CNN s odvolaním sa miestny denník Dayton Daily News.

Keďže skratom boli z prevádzky vyradené hlasovacie zariadenia, "boli sme nútení použiť tlačené hlasovacie formuláre," uviedol podpredseda volebnej komisie Eric Morgan. Týmto spôsobom odhlasovalo asi 300 ľudí. Volebná komisia musela potom tieto hlasovacie lístky sčítať ručne.

K incidentu v okrese Miami v štáte Ohio došlo uplynulý pondelok, keď v Spojených štátoch slávili aj sviatok Halloween.

CNN dodala, že dodávateľ elektriny sa k záležitosti nevyjadril. Nie je známe ani to, či hlodavec prežil.

Incidentom počas hlasovania v prezidentských voľbách sa teraz v USA venuje zvýšená pozornosť. Štáb republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa už v auguste začal s náborom dobrovoľníkov, ktorí budú priebeh volieb monitorovať, aby odhalili pokusy o sfalšovanie výsledkov. Samotný Trump sa pred časom vyjadril, že prezidentské voľby prehrá jedine za predpokladu, že dôjde k masovému falšovaniu výsledkov. Okrem iného poukázal na to, že zákony štátu Pennsylvánia od voličov nežiadajú, aby sa vo volebnej miestnosti preukázali dokladom totožnosti.