Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Zahraničie

Pri Jihlave spadlo malé lietadlo, pilot nehodu neprežil

Ilustračné foto.. Foto: TASR Henrich Mišovič

Podľa hovorcu záchrannej služby kraja Vysočina Petra Janáčka pilot zomrel bezprostredne po nehode.

Praha 13. mája (TASR) - V blízkosti českej obce Luka nad Jihlavou sa v pondelok popoludní zrútilo ultraľahké lietadlo. Pilot nehodu neprežil. Hasiči a polícia prehľadávali okolie, aby mohli vylúčiť, že v lietadle bol ďalší človek. Nikoho napokon nenašli. Na základe správ servera iDNES.cz a Novinky.cz informuje spravodajkyňa TASR.

"Dnes krátko pred pol štvrtou hodinou popoludní sme prijali oznámenie o páde dvojmiestneho lietadla v katastri obce Luka nad Jihlavou. Na mieste nehody bola nájdená jedna osoba bez známok života," uviedla policajná hovorkyňa Michaela Lébrová.

Podľa hovorcu záchrannej služby kraja Vysočina Petra Janáčka pilot zomrel bezprostredne po nehode. "Jeho zranenia boli nezlučiteľné so životom," dodal. V lokalite zasahovali všetky zložky integrovaného záchranného systému a prebiehalo pátranie po možnom ďalšom cestujúcom. "Podľa mojich posledných informácií sa nikto ďalší nenašiel," povedal Janáček.

Na miesto nehody mieri kompletná výjazdová skupina služby kriminálnej polície a vyšetrovania a tiež členovia Ústavu pre odborné zisťovanie príčin leteckých nehôd.

(spravodajkyňa TASR Barbora Vizváryová)