Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Príbuzní obetí letu MH17 demonštrovali pred ruskou ambasádou

Pohľad na časť zrekonštruovaného lietadla malajzijskej leteckej spoločnosti Malaysia Airline, let MH17 pred začiatkom zverejnenia správy Holandskej rady pre bezpečnosť o príčinách havárie boeingu na Ukrajine, 13. októbra 2015 v holandskom meste Gilze-Rijen. Foto: TASR/AP

Približne 15 demonštrantov vyvesilo pred ambasádou plagát s nápisom: Čakáme na zodpovednosť a úplné odhalenie.

Haag 16. júla (TASR) - Príbuzní obetí lietadla Malajzijských aerolínií, ktoré sa zrútilo na východe Ukrajiny, demonštrovali dnes pred ruským veľvyslanectvom v holandskom Haagu proti pokusom Moskvy blokovať vyšetrovanie katastrofy.

Let MH17 zasiahla 17. júla 2014 raketa Buk ruskej výroby vypálená z ukrajinského územia ovládaného proruskými povstalcami, pripomína agentúra DPA. Všetkých 298 osôb ľudí na palube - väčšinou holandských občanov - prišlo o život.

Približne 15 demonštrantov vyvesilo pred ambasádou plagát s nápisom: "Čakáme na zodpovednosť a úplné odhalenie". V liste vyzvali Rusko, aby konštruktívne spolupracovalo s vyšetrovateľmi.

Vytvorenie medzinárodného tribunálu na preskúmanie celej záležitosti Rusko blokuje. Vzhľadom na dohodu krajín podieľajúcich sa na vyšetrovaní sa očakáva, že v Holandsku sa uskutoční možné trestné konanie.