Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Telá, ktoré sa našli v kamióne v Essexe, patria Vietnamcom

Na snímke policajní forenzní vyšetrovatelia skúmajú nákladné auto, v ktorom našli 39 mŕtvych osôb v priemyselnom parku 23. októbra 2019 v britskom grófstve Essex. Foto: TASR/AP

Telá 31 mužov a ôsmich žien objavili 23. októbra nadránom v kontajnerovom návese kamióna v priemyselnom parku Waterglade v meste Grays ležiacom v anglickom grófstve Essex.

Londýn 7. novembra (TASR) - Britské úrady oficiálne identifikovali všetkých 39 občanov Vietnamu, ktorých telá sa našli 23. októbra v návese kamiónu v priemyselnom parku v anglickom grófstve Essex. Informovala o tom spravodajská televízia Sky News s odvolaním sa na vyhlásenie britskej polície.

"Je to dôležitý krok vo vyšetrovaní, ktorý nám umožňuje spolupracovať s našimi kolegami z vietnamskej polície pri podpore príbuzných týchto obetí," uviedol námestník policajného riaditeľa v grófstve Essex Tim Smith.

Ukončenie identifikácie obetí potvrdila aj vietnamská polícia, podľa ktorej pochádzali zo šiestichj provincií.

Telá 31 mužov a ôsmich žien objavili 23. októbra nadránom v kontajnerovom návese kamióna v priemyselnom parku Waterglade v meste Grays ležiacom v anglickom grófstve Essex.

Vodiča kamióna, 25-ročného Mauricea Robinsona zo Severného Írska, obvinili zo 39-násobného zabitia, zo sprisahania s cieľom obchodovania s ľuďmi, zo sprisahania s cieľom napomáhať nelegálnej migrácii a z tzv. prania špinavých peňazí.

V Írsku zadržiavajú druhého podozrivého muža, ktorého čaká vydanie a je obvinený zo zabitia, obchodovania s ľuďmi a z trestného činu súvisiaceho s nelegálnym prisťahovalectvom.