Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Zahraničie

V Nemecku naďalej pátrajú po nezvestnom chlapcovi s autizmom

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Arian sa stratil ešte v pondelok večer v obci Elm pri meste Bremervörde.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Hamburg 27. apríla (TASR) - Masívna pátracia akcia na severozápade Nemecka po nezvestnom šesťročnom chlapcovi trpiacom autizmom neúspešne pokračovala aj v noci na sobotu. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA.

Arian sa stratil ešte v pondelok večer v obci Elm pri meste Bremervörde. Na záznamoch z kamery vidno, že sám odišiel z rodinného domu a rozbehol sa smerom k neďalekému lesu. Odvtedy po ňom prebieha rozsiahle pátranie.

V noci na sobotu vyskúšali novú, tzv. tichú stratégiu, ktorá zahŕňala 200 nemeckých vojakov rozdelených do menších skupín. Pri pátraní používali nočné videnie.

"Žiaľ, táto noc nám nepriniesla žiadny pokrok," povedal v sobotu ráno hovorca polície v meste Bremervörde, západne od Hamburgu. Novú pátraciu stratégiu diskutovali s odborníkom na autizmus. Arian trpí autizmom a na oslovenie nereaguje.

Pátrači ešte začiatkom týždňa odpálili ohňostroj v nádeji, že chlapca prilákajú, keďže sa vždy zaujímal o ohňostroje. Hasiči tiež rozvešali v lese neďaleko domu jeho rodiny sladkosti a balóny, píše DPA.

Oblasť prehľadávajú už niekoľko dní stovky ľudí. Nemecké ozbrojené sily v piatok akciu podporili 450 vojakmi. Do vzduchu nasadili drony, helikoptéru aj vojenské lietadlo Tornado, ktoré zhotovovalo letecké zábery pomocou termovíznej kamery. V sobotu bude pátracia akcia pokračovať pozdĺž rieky Oste.