Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V závode na spracovanie priemyselného odpadu vypukol obrovský požiar

Takmer 30 hasičských tímov bolo privolaných k haseniu obrovského požiaru, ktorý vypukol v stredu ráno v závode na spracovanie priemyselného odpadu v katalánskom meste Montornes del Valles ležiacom približne 15 kilometrov severovýchodne Barcelony. Foto: TASR/AP

Príslušníci regionálnej civilnej ochrany oblasť v okolí závodu uzavreli a na Twitteri zverejnili sériu príspevkov.

Madrid 11. decembra (TASR) - Takmer 30 hasičských tímov bolo privolaných k haseniu obrovského požiaru, ktorý vypukol v stredu ráno v závode na spracovanie priemyselného odpadu v katalánskom meste Montornes del Valles ležiacom približne 15 kilometrov severovýchodne Barcelony. Z plameňov sa do ovzdušia uvoľnili obrovské kúdoly čierneho dymu, informovala agentúra AFP.

Z miesta bezprostredne nehlásili zranených.

"Pracujeme s 28 hasičskými tímami, aby sme oheň uhasili," oznámila na Twitteri miestna hasičská služba a dodala, že oheň vypukol v závode na recykláciu rozpúšťadiel a priemyselného odpadu. K príspevku pripojila aj fotografiu zachytávajúcu bielu budovu závodu v plameňoch, ktoré pohlcovali aj priľahlú cestu.

Takmer 30 hasičských tímov bolo privolaných k haseniu obrovského požiaru, ktorý vypukol v stredu ráno v závode na spracovanie priemyselného odpadu v katalánskom meste Montornes del Valles ležiacom približne 15 kilometrov severovýchodne Barcelony.
Foto: TASR/AP


Príslušníci regionálnej civilnej ochrany oblasť v okolí závodu uzavreli a na Twitteri zverejnili sériu príspevkov. V nich najskôr obyvateľom odporučili, aby zostali doma a pozatvárali si okná, neskôr však informovali, že táto rada sa vzťahuje len na starších ľudí a osoby s dýchacími ťažkosťami.

Hovorca hasičského zboru v priebehu dňa informoval, že požiar sa už podarilo zmenšiť, hoci naďalej zostáva aktívnym, píše agentúra AP. Povedal tiež, že kontaminovaná bola zrejme neďaleká rieka a poľnohospodárom v oblasti bolo až do odvolania odporučené, aby z nej nečerpali vodu. Pitnú vodu v oblasti však podľa jeho slov požiar nijako neovplyvnil.