Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Začali sa prvé dvojstranné rozhovory Putina so Zelenským

KK10 Paríž - Ruský prezident Vladimir Putin prichádza 9. decembra 2019 do Elyzejského paláca v Paríži. Situáciou na východe Ukrajiny sa bude v pondelok zaoberať summit lídrov normandskej štvorky (Ukrajina, Rusko, Nemecko, Francúzsko), ktorý hostí francúzsky prezident Emmanuel Macron. FOTO TASR/AP Foto:

Putinov hovorca Dmitrij Peskov ešte pred stretnutím zdôraznil, že akúkoľvek diskusiu o otázke Krymu nepovažuje ruská strana za možnú, a to bez ohľadu na jej formát.


Paríž 9. decembra (TASR) - Prvé dvojstranné rozhovory ruského prezidenta Vladimira Putina s jeho ukrajinským náprotivkom Volodymyrom Zelenským sa v pondelok začali v Paríži. Informovala o tom agentúra Interfax.

Rozhovory týchto dvoch lídrov, ktorí doposiaľ spolu len telefonovali, ale nikdy sa nestretli osobne, sa začali po skončení summitu normandskej štvorky, na ktorom sa okrem Putina a Zelenského zúčastnili aj francúzsky prezident Emmanuel Macron a nemecká kancelárka Angela Merkelová.

Protokolárna služba vyhradila na dvojstranné stretnutie 45 minút, avšak podľa slov Putinovho poradcu Jurija Ušakova nebudú rozhovory oboch prezidentov v praxi časovo nijako ohraničené. Ušakov v tejto súvislosti zdôraznil, že hlavným cieľom rokovania bude diskusia o realizácii minských dohovorov. Putinov hovorca Dmitrij Peskov ešte pred stretnutím zdôraznil, že akúkoľvek diskusiu o otázke Krymu nepovažuje ruská strana za možnú, a to bez ohľadu na jej formát