Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Krajčí: Amnestia je zlý signál pre tých, ktorí dodržiavali opatrenia

Na archívnej snímke Marek Krajčí. Foto: TASR Jaroslav Novák

Nie je to nič prekvapujúce. Ide sa presne podľa scenáru z poľovníckej chaty, kde Robert Kaliňák avizoval, že všetky pokuty za nenosenie rúšok sa zrušia, poznamenal Mareka Krajčí.

Bratislava 15. februára (TASR) - Navrhovaná amnestia na priestupky spáchané počas pandémie COVID-19 je zlým signálom pre ľudí, ktorí rešpektovali pandemické opatrenia a chránili tak zdravie ostatných. Vyplýva to zo štvrtkového vyjadrenia exministra zdravotníctva a poslanca parlamentu Mareka Krajčího z hnutia Slovensko.

"Nie je to nič prekvapujúce. Ide sa presne podľa scenáru z poľovníckej chaty, kde Robert Kaliňák avizoval, že všetky pokuty za nenosenie rúšok sa zrušia," poznamenal. V tejto súvislosti poukázal aj na odvolanie Jána Mikasa z funkcie hlavného hygienika.

Splnomocnenec vlády pre prešetrenie pandémie a poslanec parlamentu Peter Kotlár (SNS) navrhol, aby vláda mohla udeliť amnestiu na priestupky spáchané počas obdobia mimoriadnej situácie a núdzového stavu vyhlásených pre pandémiu COVID-19. Avizoval, že návrh predloží na budúcotýždňové rokovanie vlády.