Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Ministerka Zvolenská je sklamaná z prístupu dekanov

Zuzana Zvolenská Foto: TASR/Pavel Neubauer

Ministerka nerozumie, prečo zástupcovia fakúlt s predloženými návrhmi zmlúv nesúhlasia, keď boli prerokované na najvyššej úrovni.

Bratislava 17. septembra (TASR) - Ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominant Smer-SD) je sklamaná z prístupu dekanov lekárskych fakúlt v súvislosti s riešením situácie, ktorá vznikla po vypovedaní zmlúv medzi univerzitnými nemocnicami a fakultami.

Nerozumie, prečo zástupcovia fakúlt s predloženými návrhmi zmlúv nesúhlasia, keď boli prerokované na najvyššej úrovni. "Je dôležité uvedomiť si, že oprávnení zástupcovia, v tomto prípade rektor Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach Ladislav Mirossay a rektor Univerzity Komenského v Bratislave Karol Mičieta, sa dohodli na finálnom znení zmluvy," uviedla Zvolenská v dnešnom vyhlásení.

Podľa jej slov je smutné, že výlučnými rukojemníkmi dekanov, ktorí sú nespokojní s dohodou, sú práve ich študenti. Zvolenská zdôraznila, že je dôležité, aby dekani fakúlt pochopili, že v prípade košických študentov ide o každú minútu. Dnes totiž nastúpili späť do školských lavíc.