Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Anaboliká si nechávali posielať poštou: NAKA obvinila dve osoby

Ilustračná snímka. Foto: TERAZ.SK - Anna Švidroňová

Jedného z obvinených vzali do väzby.

Bratislava 19. februára (TASR) - Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila dve osoby z neoprávneného zaobchádzania s látkami s anabolickým alebo iným hormonálnym účinkom. Anaboliká si nechávali posielať poštou zo zahraničia. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

"Obvinení od začiatku roka 2023 až do 15. februára prostredníctvom poštových doručovateľských služieb zabezpečovali z Estónska a Litvy neoprávnený dovoz rôznych druhov látok s anabolickým alebo iným hormonálnym účinkom vo veľkom množstve," uviedol hovorca. Priblížil, že zásielky prechovávali a následne distribuovali koncovým užívateľom.

V rámci akcie, ktorú NAKA urobila v súčinnosti s Kriminálnym úradom finančnej správy aj s ďalšími policajnými zložkami, zaistili aj finančné prostriedky vo výške 34.000 eur, približne 40.000 kusov anabolík alebo kryptopeňaženku s nezistenou výškou sumy.

Jedného z obvinených vzali do väzby. V prípade dokázania viny zo zločinu neoprávneného zaobchádzania s látkami s anabolickým alebo iným hormonálnym účinkom spáchaného formou spolupáchateľstva hrozí obvineným 12 rokov väzenia.