Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Pôrodnica v Dunajskej Strede je najlepšia v Trnavskom kraji

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Nemocnica v Dunajskej Strede sa chváli aj tým, že v minulom roku otvorili v jej priestoroch Hniezdo záchrany, verejný inkubátor na odloženie nechcených bábätiek.

Dunajská Streda 8. februára (TASR) - Najlepšia pôrodnica v Trnavskom samosprávnom kraji (TSK) je v Dunajskej Strede. V celoštátnom hodnotení sa pôrodnícke oddelenie Nemocnice s poliklinikou Dunajská Streda umiestnilo na piatom mieste.

Vyplýva to z prieskumu Stredoeurópskeho inštitútu pre zdravotnú politiku Health Policy Institute, do ktorého sa zapojili odborníci i mamičky. Hodnotili sa aj služby nemocnice. TASR to povedal riaditeľ zariadenia Zoltán Horváth.

"Tento výsledok sme dosiahli niekoľkoročnou systematickou prácou. Sústavne sa usilujeme zvyšovať kvalitu zdravotnej starostlivosti v celej nemocnici, a to aj na pôrodníckom oddelení," konštatoval riaditeľ s tým, že sa snažia o zlepšenie úrovne služieb od roku 2005, keď sa oddelenie šestonedelia presťahovalo do nových priestorov a otvorili novú pôrodnicu s nadštandardnými izbami.

Podľa jeho slov aj ostatné priestory a ošetrovacie jednotky, ktoré sú súčasťou gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia, sú na veľmi dobrej všeobecnej úrovni. "Zlepšili sme prístrojové vybavenie a zapojili sme sa do svetového projektu Baby-Friendly Hospital. Dva roky sme pracovali na tom, aby sme od UNICEF získali spomínané ocenenie," vysvetlil Horváth. Ako dodal, medzinárodná organizácia naďalej monitoruje situáciu v nemocnici. "Sleduje sa, či naďalej spĺňame podmienky, aby sme mohli byť pyšnými nositeľmi titulu Baby-Friendly Hospital".

Nemocnica v Dunajskej Strede sa chváli aj tým, že v minulom roku otvorili v jej priestoroch Hniezdo záchrany, verejný inkubátor na odloženie nechcených bábätiek.