Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Portál na online objednanie k lekárovi má aj maďarskú mutáciu

Ilustračné foto. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Ak je poskytovateľ pripojený k portálu, aj maďarsky hovoriaci pacienti sa budú môcť jednoduchšie dostať na vyšetrenie, povedal Viskupič.

Trnava 23. októbra (TASR) - Maďarská mutácia online portálu objednatvysetrenie.sk uľahčí prístup k objednávaniu k lekárovi v južných okresoch Trnavského samosprávneho kraja (TTSK). Ide podľa jeho predsedu Jozefa Viskupiča o ďalší krok, ako obyvateľom regiónu uľahčiť prístup k zdravotnej starostlivosti.

"Ak je poskytovateľ pripojený k portálu, aj maďarsky hovoriaci pacienti sa budú môcť jednoduchšie dostať na vyšetrenie," konštatoval Viskupič. Úrad TTSK zároveň pripravuje stretnutia s lekármi v okresoch Galanta a Dunajská Streda, kde im podrobne priblíži fungovanie systému a všetky jeho výhody. "Praktické používanie tohto portálu nám prináša ďalšie podnety, ako tento systém vylepšiť. Preto sme po čase pripravili a spustili aj jeho maďarskú mutáciu," doplnil predseda TTSK.

Úrad TTSK otvoril pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti možnosť sa bezplatne pripojiť k portálu v júni tohto roka, náklady hradí zo svojho rozpočtu. Postupne sa snaží zapojiť do systému čo najviac lekárov.