Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Nezdravotnícki pracovníci bojnickej nemocnice dnes opäť protestovali

Približne 100 ľudí z radov nezdravotníckeho personálu sa zúčastnilo tichého protestu 5. marca 2013 pred budovou Nemocnice s poliklinikou v Prievidzi so sídlom v Bojniciach. Foto: TASR/Alexandra Moštková

Nezdravotnícki pracovníci žiadajú od vedenia nemocnice, aby prehodnotilo svoj postoj ohľadom vyjednávania kolektívnej zmluvy pred rozhodcom.

Bojnice 6. marca (TASR) - Nezdravotnícky personál Nemocnice s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach dnes na poludnie pred budovou nemocnice hlasnou formou pokračoval v proteste. Približne 75 pracovníkov svoje požiadavky vyjadrilo kričaním, trúbením, rapkáčmi a pískaním.

Nezdravotnícki pracovníci žiadajú od vedenia nemocnice, aby prehodnotilo svoj postoj ohľadom vyjednávania kolektívnej zmluvy pred rozhodcom. Rovnako v rámci vyjednávania o kolektívnej zmluve požadujú 15-percentné zvýšenie tarifných miezd pre pracovníkov, ktorým sa nezvyšovali tarifné mzdy v roku 2012. Námestník nemocnice s poliklinikou v Bojniciach Ján Belanský 5. marca pre médiá uviedol, že nemocnica plánuje vyjednávať so zdravotnými poisťovňami, pretože zatiaľ nemá uzavreté zmluvy na celý rok 2013. "Od podmienok, ktoré sa nám podarí vyjednať s poisťovňami budeme môcť odvinúť aj vyjednávania s odborármi," doplnil.

Predseda Základnej odborovej organizácie pri Nemocnici s poliklinikou v Bojniciach Marián Krčík sa dnes počas protestu vyjadril, že pracovníci plánujú v proteste pokračovať aj zajtra, v rovnakom čase a opäť hlasnou formou.