Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Zdravotnícka univerzita končí projekt rozvoja za vyše 560.000 eur

Foto: TASR

Ako jedna z posledných aktivít v rámci realizácie projektu zorganizovala univerzita v júni "Scientific Summer School" - Medzinárodnú letnú vedeckú školu.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Slovenská zdravotnícka univerzita (SZU) v Bratislave v týchto dňoch ukončuje realizáciu projektu svojho rozvoja, na ktorý získala z eurofondov 564.000 eur.

Program rozvoja sa začal realizovať v máji 2010 a medzi jeho ciele patrili inovácia a skvalitnenie študijných programov, zvýšenie kvality vzdelávania i skvalitnenie ľudských zdrojov vo výskume a vývoji. TASR informoval riaditeľ mediálno-marketingového odboru SZU Martin Urmanič.

Výsledkom projektu je zavedenie e-learningovej formy vzdelávania, posilnenie pedagogickej spôsobilosti učiteľov a postdoktorandov či vytvorenie vzdelávacieho programu zameraného na skvalitnenie vedecko-výskumnej práce učiteľov a postdoktorandov.

Ako ďalej priblížil Urmanič, inovovala sa tiež praktická výučba v nelekárskych študijných odboroch, kreovali sa nové vzdelávacie predmety zvyšujúce kvalitu a rozširujúce rozsah vzdelávacieho procesu a vedecko-výskumnej prace.

Ako jedna z posledných aktivít v rámci realizácie projektu zorganizovala univerzita v júni "Scientific Summer School" - Medzinárodnú letnú vedeckú školu. Tej sa zúčastnili aj zahraniční lektori a doktorandi.