Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

Hotelovú akadémiu v Liptovskom Mikuláši zmodernizovali za 330.000 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Pomocou stavebných úprav zväčšili vyučovacie priestory, sklady a priestor pre tamojšie centrum odborného vzdelávania a prípravy.

Liptovský Mikuláš 2. februára (TASR) - Študenti Hotelovej akadémie v Liptovskom Mikuláši majú nové priestory na praktické i teoretické štúdium. Rozšírili tiež možnosti na voľnočasové aktivity. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) Eva Lacová.

Celkové výdavky do modernizácie odborného vzdelávania hotelovej akadémie predstavujú viac ako 330.000 eur. Projekt financovali zo zdrojov ŽSK. "Zámerom bolo vyriešiť nevhodné a ekonomicky neefektívne umiestnenie učební mimo areálu školy," objasnil riaditeľ školy Peter Pirončiak.

Pomocou stavebných úprav zväčšili vyučovacie priestory, sklady a priestor pre tamojšie centrum odborného vzdelávania a prípravy. Na spodnom podlaží vznikol veľkometrážny priestor, ktorý je spojený s bufetovou časťou, súčasťou sú skladový priestor a spevnená vonkajšia terasa. V nadstavbe na druhom podlaží vytvorili veľkometrážnu učebňu na praktické vyučovanie, centrum odbornej prípravy a vzdelávania, slúžiť však bude aj na workshopy a semináre. Súčasťou nadstavby sú kabinety či fotoateliér.

Predsedníčka ŽSK Erika Jurinová vyzdvihla, že akadémia napreduje. "Pred viac ako rokom sme otvárali na škole zmodernizované priestory centra odborného vzdelávania a výcviku vrátane nového materiálno-technického vybavenia. Celá budova školy prešla debarierizáciou za vyše 450.000 eur z Integrovaného regionálneho operačného programu," pripomenula.