Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Žilinský kraj

Liptovská galéria P. M. Bohúňa otvára svoju záhradu verejnosti

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Okrem drevených lavičiek by v nej mali čoskoro pribudnúť aj informačné tabule.

Liptovský Mikuláš 13. septembra (TASR) – Liptovská galéria Petra Michala Bohúňa otvára už niekoľko mesiacov svoju nádhernú záhradu za sídelným objektom v centre Liptovského Mikuláša dokorán širokej verejnosti. Okrem drevených lavičiek by v nej mali čoskoro pribudnúť aj informačné tabule.

„Aj takýmto nevšedným spôsobom chceme zvyšovať povedomie tunajších obyvateľov, ale i turistických návštevníkov metropoly Liptova o našej galérii, ktorá má vo svojich zbierkach množstvo vzácnych skvostov slovenského výtvarného umenia,“ vysvetlila riaditeľka Liptovskej galérie Alena Chebeňová.

V tejto súvislosti skonštatovala, že má pripravených viacero nápadov na prilákanie ľudí do záhrady, ktorú galéria udržuje vo vlastnej réžii. „O konkrétnych možnostiach budeme už onedlho diskutovať s predstaviteľmi mestskej samosprávy, u ktorých sme našli pochopenie,“ skonštatovala Chebeňová.

Poslanec mestského zastupiteľstva Matej Géci dodal, že už spoločne preberali myšlienku sprístupniť záhradu od pešej zóny. „Svoje miesto si tam našlo letné kino, cvičenie bojových umení či pikniky mamičiek s deťmi. Viem si tam predstaviť aj svadobné obrady a mnohé iné aktivity,“ spresnil Géci.