Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Žilinský kraj

Mestská polícia v Ružomberku sa sťahuje do nových priestorov

Erb mesta Ružomberok Foto: Heraldický register

"Nové priestory nám v budúcnosti umožnia zamestnať aj ženy či vytvoriť chránenú dielňu pre zdravotne ťažko postihnutých pracovníkov," povedal náčelník ružomberskej mestskej polície Ivan Stromko.

Ružomberok 6. novembra (TASR) – Ružomberská mestská polícia sa v týchto dňoch sťahuje z doterajších nevyhovujúcich stiesnených priestorov v budove radnice do takmer dvojnásobne väčších aj s chýbajúcimi garážami v širšom centre. Viac ako rok trvajúca rozsiahla rekonštrukcia nového sídla stála približne 400.000 eur.

"Bezpečnosť obyvateľov je prvoradá a nemala by sa merať iba financiami. Neporovnateľné vylepšenie nášho technického zázemia, o čo sme sa usilovali dlhé roky, určite privíta v prvom rade široká verejnosť, ktorá nás už nebude musieť hľadať v pivničných priestoroch," uviedol náčelník mestskej polície Ivan Stromko.

Zároveň spresnil, že v novom sídle je vytvorený vhodný priestor na krízové riadenie mesta, miestnosť na prichýlenie ľudí v akútnej núdzi či na prevádzku mestského kamerového systému. Ďalšími vymoženosťami je bezbariérový vstup a dvor s garážami na parkovanie a údržbu služobných vozidiel.

"Nové priestory nám v budúcnosti umožnia zamestnať aj ženy či vytvoriť chránenú dielňu pre zdravotne ťažko postihnutých pracovníkov," dodal náčelník ružomberskej mestskej polície. V opustených pôvodných priestoroch budú pôsobiť terénni sociálni pracovníci a koordinátori malých obecných služieb.