Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Šachový tábor v Liptovskom Mikuláši privíta 200 mladých šachistov

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Dejiskom medzinárodného šachového tábora je od 21. do 26. júna Kongresové centrum a areál Holiday Village v Aquaparku Tatralandia.

Liptovský Mikuláš 16. júna (TASR) - Liptovská šachová škola z Liptovského Mikuláša organizuje počas letných prázdnin deviaty ročník Medzinárodného šachového tábora mládeže V4 Liptov 2016. Nové skúsenosti získajú šachisti od svojich spoluhráčov z krajín Vyšehradskej štvorky, Nemecka a Ruska.

"Predpokladáme, že do tábora príde okolo 200 účastníkov. Na programe sú nielen šachové turnaje, ale aj medzinárodný seminár pre trénerov, organizačných pracovníkov a rodičov, živý šach či ďalšie spoločné aktivity," uviedol riaditeľ festivalu Juraj Ivan. Dejiskom medzinárodného šachového tábora je od 21. do 26. júna Kongresové centrum a areál Holiday Village v Aquaparku Tatralandia.

Tábor sa uskutoční vďaka grantu Medzinárodného vyšehradského fondu. "Vo výzve sme boli úspešní v septembri minulého roka s projektom International Youth Chess Camp V4 Liptov 2016. Aj vďaka tomu si môžu dve stovky mladých šachistov odniesť z Liptova zážitky nielen spoza šachovníc," doplnil.