Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Žilinský kraj

Na slovenských silákov čaká boj so 7,5-tonovým kamiónom

Ilustračná snímka Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Klasický úvod bude patriť zdvíhaniu 115-kilogramovej klady, budú sa nosiť 120-kilové kufre, pripravené sú mŕtve ťahy či ťahanie kamióna.

Martin 27. augusta (TASR) – Zdvíhanie 115-kilogramovej klady, nosenie 120-kilogramových kufrov, mŕtve ťahy či ťahanie kamióna je dnes popoludní pripravené v Martine pre najlepších slovenských silákov v rámci predposledného kola strongman ligy.

Ako TASR informoval generálny manažér Slovenskej asociácie silných mužov (SASIM) Pavol Guga, je to posledná možnosť pre silákov pripísať si nejaké body pred veľkolepým finále, ktoré sa odohrá v Bánovciach nad Bebravou 24. septembra.

„Do Martina pri obchodnom centre Tulip by mal prísť aj doterajší líder seriálu Maroš Štefaňák, či jeho konkurent v boji o prvenstvo Tomáš Piros. O čo najlepší výsledok bude chcieť zabodovať aj majster Slovenska a víťaz Československého pohára do 105 kilogramov Pali Horňák,“ uviedol Guga.

Pre silákov je podľa neho pripravených päť náročných disciplín. Klasický úvod bude patriť zdvíhaniu 115-kilogramovej klady, budú sa nosiť 120-kilové kufre, pripravené sú mŕtve ťahy či ťahanie kamióna. „Posledná záverečná disciplína bude pre silákov priťahovanie kamióna v sede, takže si chlapci budú musieť poradiť so 7,5-tonovým ťahačom v dvoch ťažkých disciplínach,“ doplnil Guga s tým, že súčasťou podujatia, ktoré sa začne o 15.00 h, bude bohatý sprievodný program.