Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Novozvolená starostka Vavrišova chce oživiť činnosť obecného múzea

Ľubica Chlebová Foto: FB

Novozvolená starostka hornoliptovskej obce Vavrišovo Ľubica Chlebová sa chce oboznámiť s agendou obecného múzea.

Vavrišovo 19. novembra (TASR) – Novozvolená starostka hornoliptovskej obce Vavrišovo Ľubica Chlebová má vo svojom volebnom programe ako jeden z hlavných bodov aj oživenie činnosti obecného múzea vybudovaného s podporou eurofondov pri príležitosti 300. výročia bitky medzi kurucmi a labancami pri Vavrišove v roku 1709.

„Zaujímavá vežová stavba múzea tesne vedľa cestného ťahu do Vysokých Tatier je už štyri roky neprehliadnuteľnou dominantou. Uvedomujem si, že každodenná prevádzka originálnej expozície by bola prílišnou záťažou pre neveľký obecný rozpočet, no musíme hľadať všetky možnosti intenzívnejšieho využitia tohto objektu,“ uviedla pre TASR.

Zároveň vysvetlila, že sa musí najskôr bližšie oboznámiť s celou agendou obecného múzea. „Určite ma to v žiadnom prípade neodradí od hľadania akýchkoľvek reálnych možností, ako získať nevyhnutné finančné prostriedky najmä na obslužný personál. Počas letnej turistickej sezóny by nám mohli pomôcť študenti,“ pokračovala Chlebová.

„Veľmi sa spolieham predovšetkým na členov nášho Hornoliptovského kuruckého regimentu, že spoločne nájdeme spôsob, aby naše jedinečné obecné múzeum ozaj žilo. Verím, že v ňom nájdeme priestor aj na prezentáciu ľudovoumeleckej tvorby tunajších obyvateľov. Vavrišovo má čo ponúknuť turistickým návštevníkom,“ dodala novozvolená starostka.