Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

Polícia posilní službu počas futbalového zápasu Žiliny a Dortmundu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Návštevníkov športového podujatia žiadame, aby zvážili možnosť využitia vlakovej alebo autobusovej dopravy a prechod peši k štadiónu, dodala krajská policajná hovorkyňa.

Žilina 7. februára (TASR) - Na stredajší futbalový zápas UEFA Youth League medzi MŠK Žilina a Borussiou Dortmund dohliadne v uliciach Žiliny a blízkosti futbalového štadióna zvýšený počet policajtov. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

"Polícia vyzýva futbalových fanúšikov na športové správanie nielen na futbalovom štadióne, ale aj v jeho okolí, a to počas konania zápasu, ako aj pri presune fanúšikov pred a po skončení futbalu," doplnila krajská policajná hovorkyňa.

Upozornila na obmedzenia v doprave v Žiline. "Pred začatím futbalového zápasu bude obmedzená doprava na Uhoľnej ulici, ktorá bude uzavretá pre všetky vozidlá zhruba od 15.15 h. Hliadka dopravnej polície bude na kruhovom objazde vozidlá púšťať len na Športovú ulicu. Obmedzenie sa môže zmeniť podľa aktuálneho vývoja bezpečnostnej situácie," podotkla.

Účastníci podujatia prejdú podľa nej po Uhoľnej ulici len peši. "Po ukončení športového podujatia bude Uhoľná ulica otvorená a využitá na odjazd motorových vozidiel z parkoviska za východnou tribúnou. Prejazd na parkovisko pred západnou tribúnou a na VIP parkovisko bude možný po Športovej ulici a z Ľavobrežnej ulice (prvý zjazd). Na parkovisko za východnou tribúnou z Ľavobrežnej ulice (druhý zjazd)," konkretizovala.

"Návštevníkov športového podujatia žiadame, aby zvážili možnosť využitia vlakovej alebo autobusovej dopravy a prechod peši k štadiónu. Podchodom, ktorý vedie priamo k štadiónu zo železničnej stanice, respektíve od Národnej ulice," dodala krajská policajná hovorkyňa.