Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Cestári upozorňujú na poľadovicu na východnom a strednom Slovensku

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Slovenská správa ciest zároveň informuje, že v oblasti Myjavy obmedzuje dohľadnosť do 50 metrov hmla.

Žilina 7. decembra (TASR) – Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline upozorňuje motoristov, že v Žilinskom kraji sa v dôsledku sneženia tvorí na cestách poľadovica.

„Žiadame účastníkov cestnej premávky o zvýšenú opatrnosť pri riadení vozidiel, dodržiavaní rýchlostí a vzdialenosti vozidiel jazdiacich za sebou,“ pripomína polícia.

Na strednom a východnom Slovensku sa tvorí poľadovica,pri Myjave je hmla


Na strednom a východnom Slovensku sa v niektorých okresoch tvorí poľadovica. Vodičov o tom informuje Slovenská správa ciest (SSC) na svojej internetovej stránke zjazdnost.sk. Zároveň upozorňuje, že v oblasti Myjavy obmedzuje dohľadnosť do 50 metrov hmla.

Cestári upozorňujú vodičov, že v okolí lokalít Brezno, Ladce, Predmier, Sverepec, Hričovské Podhradie, Považská Teplá, Horný Hričov, Považský Chlmec, Dolné Kočkovce a Beluša padá mrznúce mrholenie, preto je tu zvýšené riziko vzniku poľadovice.

Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na Slovensku sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, miestami suchý.

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. SSC tvrdí, že na území stredného a východného Slovenska je povrch vozoviek miestami pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu do dvoch centimetrov.

Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Na horských priechodoch Huty, Štós, Chorepa, Súľová, Grajnár a Donovaly je povrch vozoviek miestami pokrytý vrstvou kašovitého až utlačeného snehu do dvoch centimetrov, na horskom priechode Herlianske sedlo je miestami utlačený sneh do troch centimetrov.