Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Žilinský kraj

Poriadok v osade Hlboké budú monitorovať nové kamery

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Henrich Mišovič

Kamery budú napojené na monitorovací systém mestskej polície, zásluhou čoho sa má zabezpečiť minimalizácia čiernych skládok v osade.

Liptovský Mikuláš 30. októbra (TASR) - V osade Hlboké v Liptovskom Mikuláši pribudnú kontajnery a kamery. Mesto získalo takmer 50.000 eur z eurofondov na budovanie piatich kontajnerových hniezd a štyroch kamier, ktoré budú dozerať na poriadok okolo kontajnerov v osade. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

Kamery budú napojené na monitorovací systém mestskej polície, zásluhou čoho sa má zabezpečiť minimalizácia čiernych skládok v osade. "Do konca roka v lokalite pribudne ďalších deväť kamier, ktoré budú napojené na obvodné oddelenie štátnej polície. Monitorovať budú situáciu v lokalite Hlboké v rámci prevencie kriminality," priblížila hovorkyňa.

Počas tohtotýždňového stretnutia v lokalite apeloval viceprimátor Ľuboš Trizna na obyvateľov, aby pod dohľadom miestnej občianskej poriadkovej služby v najbližších dňoch odstránili čiernu skládku za bytovkami v západnej časti. "Miestnych upozornil aj na nelegálne natiahnuté elektrické káble, ktoré môžu ohroziť ich zdravie a bezpečnosť. Vyzval ich na dodržiavanie elementárnych pravidiel," doplnila Čapčíková.

Na poriadok v Hlbokom dozerajú aj ôsmi členovia miestnej občianskej poriadkovej služby.