Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Žilinský kraj

Poslanci v Ružomberku schválili plán investícií do roku 2026

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Ambiciózny plán investícií predpokladá počas troch rokov investície vo výške takmer 32 miliónov eur.

Ružomberok 7. februára (TASR) - Ružomberskí mestskí poslanci v stredu schválili plán strategických investícií na roky 2024 až 2026. Ide o koncepčný dokument, ktorý bude slúžiť ako východiskový materiál pre prípravu investičných plánov.

"Cieľom bolo definovať si priority na úseku vízií, štúdií, projektových dokumentácií, projektových zámerov a investícií, ktoré sa budú pripravovať alebo robiť v tomto volebnom období. Rozhodovanie o investičných akciách patrí k najdôležitejším rozhodnutiam, keďže ide o rozhodnutia o budúcom vývoji a rozvoji mesta a efektívnom využívaní finančných zdrojov," povedal ružomberský primátor Ľubomír Kubáň. Doplnil, že definovaním priorít v oblasti strategických investícií sa mesto vyhne neodborným a populistickým zásahom, ktoré najmä pri zmene manažmentu mesta po voľbách zásadne vplývajú na stagnáciu Ružomberka.

Finančné krytie investícií je naplánované z vlastných, externých a úverových zdrojov. Strategický plán je podľa primátora výrazne prispôsobený očakávaným výzvam na čerpanie nenávratných finančných prostriedkov v predpokladanej výške 9,5 milióna eur. "Z tohto pohľadu ide o otvorený dokument, ktorý bude možné doplniť a meniť na základe aktuálnych výziev, úspešnosti našich žiadostí a aktuálneho vývoja príjmov či výdajov mesta, ktoré budú podliehať schváleniu mestským zastupiteľstvom," podotkol Kubáň.

Ambiciózny plán investícií predpokladá počas troch rokov investície vo výške takmer 32 miliónov eur. Z toho 6,9 milióna eur v tomto roku, 16,1 milióna eur v roku 2025, v roku 2026 by sa malo preinvestovať spolu 8,9 milióna eur.