Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Pri nehode na snežnom skútri zomrel v Oravských Beskydách 45-ročný muž

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Poľskí záchranári prišli na miesto ako prví a začali s rozšírenou resuscitáciou, no napriek ich úsiliu sa u muža nepodarilo obnoviť vitálne funkcie.

Mútne 13. januára (TASR) - Nehodu na snežnom skútri pod masívom vrchu Pilsko neprežil 45-ročný Poliak. Horskí záchranári o tom v sobotu ráno informovali na sociálnej sieti.

K nehode došlo v piatok (12. 1.) na slovenskej strane Oravských Beskýd, neďaleko hraníc s Poľskom. Na miesto smerovala skupina horských záchranárov zo Západných Tatier. "Poľskí záchranári našli stopu snežného skútra a následne aj miesto nehody, ktorá sa stala v horskom teréne pod masívom Pilska," priblížili horskí záchranári. Dodali, že muž pravdepodobne jazdil na snežnom skútri po strmom svahu a vozidlo sa na neho prevrátilo.


Poľskí záchranári prišli na miesto ako prví a začali s rozšírenou resuscitáciou, no napriek ich úsiliu sa u muža nepodarilo obnoviť vitálne funkcie. Horskí záchranári zo Západných Tatier telesné pozostatky transportovali z terénu. Odovzdali ich policajtom a pohrebnej službe.



Žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková uviedla, že obhliadajúci lekár vylúčil cudzie zavinenie. U nebohého nariadili súdnu pitvu. Polícia vo veci začala trestné stíhanie za prečin usmrtenia. "Ďalšie okolnosti a presné príčiny tragickej udalosti sú predmetom vyšetrovania," dodala.