Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Žilinský kraj

Viceprimátor Ružomberka Oldrich Lauko zahynul vo veku 47 rokov

Oldrich Lauko Foto: mfkruzomberok.sk

Poslancom mestského zastupiteľstva v Ružomberku sa stal v roku 2014 a bol tiež predsedom predstavenstva združenia cestovného ruchu Klaster Liptov a podpredsedom predstavenstva MFK Ružomberok.

Ružomberok 18. júla (TASR) - Druhý zástupca primátora Ružomberka Oldrich Lauko podľahol v piatok (15.7.) vo veku 47 rokov ťažkým zraneniam, ktoré utrpel ešte v utorok (12.7.) pri dopravnej nehode. Informáciu pre TASR potvrdil Michal Praženica z kancelárie primátora mesta Ružomberok.

Lauko vyštudoval manažment a ekonomiku dopravy a telekomunikácií na Žilinskej univerzite v Žiline. Počas štúdií v Londýne, Chicagu a Singapure získal na University of Chicago titul MBA. Profesionálnu kariéru začal v roku 1999 v spoločnosti ECCO Slovakia, ktorá je svetovým producentom obuvi.

Od roku 2001 zastával pozíciu finančného a administratívneho manažéra v spoločnosti zameranej na výrobu technologických zariadení prevažne pre automobilový priemysel Emerson Slovakia. V roku 2003 nastúpil ako finančný riaditeľ do papierní Mondi Packaging Ružomberok, kde pôsobil viac ako štyri roky. Ďalšie štyri roky bol finančným a administratívnym riaditeľom spoločnosti SHP Group v Harmanci so zameraním na výrobu papierovej hygieny.

Od októbra 2011 boli jeho aktivity zamerané dvoma smermi - vyhľadával investičný potenciál v spoločnostiach a pre potenciálne investičné ciele vypracovával stručnú investičnú analýzu. Tiež poskytoval poradenstvo pod vlastným menom, ale aj ako externý senior konzultant renomovaných poradenských spoločností. V Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku pôsobil ako poradca riaditeľa či ako manažér technicko-hospodárskych činností.

Poslancom mestského zastupiteľstva v Ružomberku sa stal v roku 2014, odkedy vykonával funkciu druhého zástupcu primátora mesta. Bol tiež predsedom predstavenstva združenia cestovného ruchu Klaster Liptov a podpredsedom predstavenstva Mestského futbalového klubu MFK Ružomberok.