Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Žilinský kraj

Ružomberok a okolie má v lete prezentovať aj ručne maľovaná mapa

Na archívnej snímke budova Mestského úradu v Ružomberku. Foto: TASR - Andrej Galica

Milovníci cykloturistiky majú k dispozícii vynoveného cykloturistického sprievodcu zameraného na cyklotrasy dolného Liptova.

Ružomberok 3. júna (TASR) - Ručne maľovaná mapa najväčších zaujímavostí Ružomberka i cykloturistický sprievodca majú počas nadchádzajúcej letnej turistickej sezóny prezentovať všetky danosti regiónu. Dva nové propagačné materiály vydala ružomberská radnica, aby ho priblížila a prezentovala návštevníkom.

Ručne maľovaná letná mapa je úplnou novinkou. "Ide o prvú maľovanú mapu okolia Ružomberka. Všetky atraktivity sú v nej zakreslené. Tento typ je v súčasnosti veľmi populárny, stretávame sa s ním v mnohých domácich či zahraničných materiáloch," povedal Jaroslav Maga z ružomberského mestského úradu. Rozdelená je na štyri oblasti - Ružomberok, Vlkolínec, Hrabovo, Čutkovo.

Milovníci cykloturistiky majú k dispozícii vynoveného cykloturistického sprievodcu zameraného na cyklotrasy dolného Liptova. "Pribudli v ňom nové trasy ako CykloKorytnička, prepojenie Hrabova a Čutkova, či náučný chodník pri Černovej, ako aj nové fotografie a texty," doplnil. Ide podľa neho o starší materiál, ale v novom grafickom prevedení.

Obidva propagačné materiály vydala radnica v náklade po 5000 kusov. K dispozícii sú pre verejnosť bezplatne v Informačnom centre na Bernolákovej ulici v Ružomberku, alebo v priestoroch mestského úradu na Námestí Andreja Hlinku.