Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

Úrady štátnej správy v Ružomberku by mohli sídliť v jednej budove

Primátor Ružomberka I. Čombor. Foto: www.facebook.com

Vedenie ružomberskej radnice chce v rámci dnešného výjazdového zasadnutia vlády SR v metropole dolného Liptova získať priamymi rokovaniami s rezortnými ministerstvami aj ďalšie významné benefity.

Ružomberok 24. júna (TASR) – Vedenie ružomberskej radnice chce v rámci dnešného výjazdového zasadnutia vlády SR v metropole dolného Liptova získať priamymi rokovaniami s rezortnými ministerstvami aj ďalšie významné benefity. Medzi najväčšie má patriť sústredenie tamojších úradov štátnej správy pod jednu strechu.

„S ministerstvom vnútra vedieme veľmi úspešné rokovania o možnosti prevedenia bývalého administratívneho centra papierní do jeho vlastníctva. V takom prípade je ochotné investovať nemalé prostriedky do nevyhnutnej rozsiahlej rekonštrukcie a modernizácie tohto objektu,“ vysvetlil primátor Igor Čombor.

Ružomberok by tak podľa neho mohol mať v dohľadnom čase, ako máloktoré slovenské mesto, prakticky celú štátnu správu dôstojne umiestnenú na jednom mieste. „Naši občania by si tak mohli všetky náležitosti týkajúce sa štátnej správy vybaviť pohodlne doslova pod jednou strechou,“ skonštatoval Čombor.

„Tento areál s výbornou dopravnou dostupnosťou a veľkým parkoviskom by tak dostal viac ako plnohodnotné využitie. Na oplátku by do majetku a správy mesta prešli doterajšie sídla štátnych úradov. Určite ich nenecháme ležať ľadom, ale poskytneme organizáciám, ktoré potrebujú priestory,“ dodal ružomberský primátor.