Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

Študenti sa môžu zapojiť do súťaže Objav PEDAS - Študuj dopravu

Na archívnej snímke budova AR Žilinskej univerzity (UNIZA) v Žiline. Foto: TASR- Erika Ďurčová

Súťažné projekty môžu študenti prihlásiť do 15. mája.

Žilina 29. januára (TASR) - Fakulta prevádzky a ekonomiky dopravy a spojov (FPEDAS) Žilinskej univerzity v Žiline (UNIZA) vyhlásila súťaž Objav PEDAS - Študuj dopravu - Zelená doprava. Jej cieľom je vyhľadávať talentovaných žiakov stredných škôl, viesť ich k samostatnému tvorivému mysleniu a vytvoriť im priestor na tvorbu vlastného súťažného projektu. TASR o tom informovala Adriana Valentovičová z oddelenia pre medzinárodné vzťahy a marketing UNIZA.

Doplnila, že študenti stredných škôl si môžu vybrať z tém týkajúcich sa všetkých druhov dopravy aj distribúcie zásielok. "V súťaži môžu získať atraktívne ceny, životné zážitky a skúsenosti, ktoré ich môžu nasmerovať bližšie k budúcemu povolaniu v oblasti dopravy," uviedla.

Súťažné projekty môžu študenti prihlásiť do 15. mája. Bližšie informácie získajú na webe https://objavpedas.sk/sk/. "Fakulta chce aj touto formou rozvíjať vzťah žiakov k štúdiu dopravných odborov a k hľadaniu ekologických riešení dopravných systémov pre udržateľné smerovanie dopravy v spoločnosti," priblížila koordinátorka súťaže Eva Nedeliaková.

Súťaž sa koná pod záštitou ministra dopravy SR Jozefa Ráža (nominant Smeru-SD). Odborným garantom súťaže sú katedra železničnej dopravy, katedra cestnej a mestskej dopravy, katedra leteckej dopravy, katedra vodnej dopravy a katedra spojov FPEDAS UNIZA.