Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Žilinský kraj

V Terchovej sa súťažilo. V príprave a jedení halušiek

Súťaž v jedení 1 kg halušiek jednotlivcov tento rok vyhral Janko Vaňovec (v červenom) v rekordnom čase 43 sekúnd. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Súťažiaci si zmerali sily aj v jedení metra syrových nití či pití žinčice.

Terchová 23. mája (TASR) - Milovníci bryndzových halušiek, žinčice a syrových nití sa dnes stretli v Terchovej, aby si zmerali sily na Medzinárodnej súťaži vo varení a jedení bryndzových halušiek pod názvom Halušky Terchová. Podujatie navštívilo napriek nepriazni počasia okolo 2500 ľudí. TASR o tom informoval organizátor súťaže Jozef Mičo.

"Vo varení a jedení troch kilogramov bryndzových halušiek súťažilo dovedna 21 štvorčlenných družstiev, víťazom sa stalo družstvo politickej strany Sieť, druhé skončilo družstvo z českých Jeseníkov a tretie Vila Nečas," uviedol k výsledkom v hlavnej súťaži Mičo.

Ako pokračoval, 19 jednotlivcov si zmeralo sily v jedení metra syrových nití, pití litra žinčice a jedení kilogramu bryndzových halušiek. "V jedení nití skončil ako prvý Robo Kreana, druhé miesto obsadil Michal Šamaj a tretie Jaroslav Belko. V pití žinčice dominoval Miroslav Vojtek, ktorý, ako sám povedal, sem prišiel len kvôli tejto disciplíne a aj trénoval. Druhé miesto obsadila Soňa Halasová, ktorá súperila so samými chlapmi a pritom je to dievča štíhle ako šnúrka od topánok, na treťom mieste skončil Ľuboš Chodas. Prvý v disciplíne jedenia halušiek skončil Ján Vaňovec, za ním Štefan Pytel a Ľubomír Vrtiš," vymenoval.

Návštevníkov podujatia zabávali skupiny Drišľak, Šviháci z Českej republiky či Ťažká muzika z Terchovej. Halušky Terchová budú pokračovať až do rána country zábavou. "Napriek tomu, že počasie nebolo dobré, hodnotím festival veľmi pozitívne," dodal Mičo.

Na snímke súťažiaci počas prípravy halušiek.
Foto: TASR/Pavol Ďurčo


Na snímke súťažiaci počas prípravy halušiek.
Foto: TASR/Pavol Ďurčo


V Terchovej sa 23. mája 2015 konala Medzinárodná súťaž vo varení a jedení bryndzových halušiek s názvom Halušky Terchová. Súťažilo sa vo varení a jedení bryndzových halušiek a pití žinčice. Halušky varilo 24 súťažných družstiev zo Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska. Na snímke súťažiaci počas jedenia halušiek na čas.
Foto: TASR/Pavol Ďurčo


V Terchovej sa 23. mája 2015 konala Medzinárodná súťaž vo varení a jedení bryndzových halušiek s názvom Halušky Terchová. Súťažilo sa vo varení a jedení bryndzových halušiek a pití žinčice. Halušky varilo 24 súťažných družstiev zo Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska. Na snímke s medailami je minuloročný víťaz v pití 1 litra žinčice jednotlivcov Ľuboš Chodas, ktorý sa tento rok rok umiestnil na treťom mieste.
Foto: TASR/Pavol Ďurčo


V Terchovej sa 23. mája 2015 konala Medzinárodná súťaž vo varení a jedení bryndzových halušiek s názvom Halušky Terchová. Súťažilo sa vo varení a jedení bryndzových halušiek a pití žinčice. Halušky varilo 24 súťažných družstiev zo Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska. Druhé miesto v pití 1 litra žinčice jednotlivcov tento rok obsadila Soňa Halasová z Nitry.
Foto: TASR/Pavol Ďurčo


Súťaž v pití 1 litra žinčice jednotlivcov tento rok vyhral Miroslav Vojtek (vpravo).
Foto: TASR/Pavol Ďurčo


V Terchovej sa 23. mája 2015 konala Medzinárodná súťaž vo varení a jedení bryndzových halušiek s názvom Halušky Terchová. Súťažilo sa vo varení a jedení bryndzových halušiek a pití žinčice. Halušky varilo 24 súťažných družstiev zo Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska. Podujatie otvorila Ťažká muzika z Terchovej.
Foto: TASR/Pavol Ďurčo


V Terchovej sa 23. mája 2015 konala Medzinárodná súťaž vo varení a jedení bryndzových halušiek s názvom Halušky Terchová. Súťažilo sa vo varení a jedení bryndzových halušiek a pití žinčice. Halušky varilo 24 súťažných družstiev zo Slovenska, Česka, Poľska a Maďarska. Na snímke organizátor podujatia Jozef Mičo pri nakladaní halušiek.
Foto: TASR/Pavol Ďurčo