Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

TRAGICKÁ NEHODA: Pri zrážke s autobusom zahynul 19-ročný vodič auta

Snímka z miesta nehody. Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Cestujúci ani vodič autobusu sa nezranili. U nebohého vykonajú pitvu. Alkohol u vodiča autobusu dychová skúška nepreukázala.

Oravský Podzámok 18. januára (TASR) - Zrážku s autobusom na ceste prvej triedy v Oravskom Podzámku v stredu (17. 1.) neprežil 19-ročný vodič osobného auta. TASR o tom vo štvrtok informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

K nehode došlo okolo 19.15 h. Na základe doterajšieho vyšetrovania policajti zistili, že 19-ročný vodič šoféroval osobné auto zn. Škoda v smere od Dolného Kubína do Oravského Podzámku. "Následne z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s autom do protismeru, kde došlo k zrážke s protiidúcim autobusom, ktorý viedol 36-ročný vodič. Pri dopravnej nehode utrpel 19-ročný vodič zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol," uviedla hovorkyňa.



Cestujúci ani vodič autobusu sa nezranili. U nebohého vykonajú pitvu. Alkohol u vodiča autobusu dychová skúška nepreukázala.

"Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. Cesta bola z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkov dopravnej nehody na nevyhnutne potrebný čas úplne uzavretá," dodala Kremeňová.