Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

V Bytči chcú tento rok investovať hlavne do školskej infraštruktúry

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Medzi prioritné investície mesta v roku 2024 patrí zateplenie Materskej školy Hliník nad Váhom a rozšírenie kapacít komunitnej starostlivosti Zariadenia pre seniorov a denného stacionára Jesienka.

Bytča 14. januára (TASR) - V Bytči chcú tento rok investovať hlavne do školskej infraštruktúry. Mesto sa bude snažiť čo najmenej zaťažovať vlastnú kasu a vyhľadávať externé zdroje. TASR o tom informovala hovorkyňa Bytče Adriana Brziaková.

Medzi prioritné investície mesta v roku 2024 patrí zateplenie Materskej školy (MŠ) Hliník nad Váhom a rozšírenie kapacít komunitnej starostlivosti Zariadenia pre seniorov a denného stacionára Jesienka. "Tiež prístavba pavilónu pre stovku detí v MŠ Dostojevského a vytvorenie zberného dvora v intraviláne mesta," vymenovala hovorkyňa.

Najvýznamnejšími investičnými aktivitami mesta za rok 2023 bola prístavba školskej jedálne v Základnej škole E. Lániho v objeme takmer 400.000 eur, asfaltovanie miestnych komunikácií v Mikšovej či zateplenie MŠ Pšurnovice. Postavili tiež detské bezbariérové ihrisko na sídlisku Úvažie a revitalizovali cintorín v mestskej časti Hrabové, dodal vedúci odboru správy majetku mestského úradu Anton Kotešovský.