Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Žilinský kraj

V dolnokubínskej nemocnici volia aj mamičky po sekcii, záujem je veľký

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Miroslava Mlynárová

Pre pacientov aj pracovníkov nemocnica v spolupráci s mestom vždy zabezpečuje, aby mohli odvoliť, priblížila námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľstvo Dolnooravskej nemocnice v Dolnom Kubíne Dudášová.

Dolný Kubín 6. apríla (TASR) - Záujem o voľbu prezidenta v dolnokubínskej nemocnici bol v sobotu pri druhom kole vyšší ako pri prvom. Zhodnotil to predseda ôsmej okrskovej volebnej komisie v Dolnom Kubíne Rastislav Zahradník. Volili aj mamičky pred pôrodom či po sekcii.

"Pre pacientov aj zdravotníckych pracovníkov naša nemocnica v spolupráci s mestom vždy zabezpečuje, aby mohli odvoliť. Záujem je vysoký, voľby prebiehajú vždy doobeda. Prešli sme si oddelenie gynekológie, kde volili budúce mamičky, mamičky po sekcii, ale pridali sa aj ďalší pacienti na všetkých oddeleniach," priblížila námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľstvo Dolnooravskej nemocnice v Dolnom Kubíne Alena Dudášová.

Záhradník dodal, že z nemocnice požiadali o prenosnú urnu. "Ak je to možné a pacient je mobilný, volí za zástenou. Ak nie, prichádzame s prenosnou urnou až ku lôžku pacienta," vysvetlil.

Slováci si v sobotu vyberajú prezidenta v druhom kole volieb. V ére samostatného Slovenska ide v poradí o šieste priame voľby hlavy štátu. O prezidentský palác bojujú dvaja kandidáti, ktorí postúpili z prvého kola. Volebné miestnosti budú otvorené do 22.00 h.