Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Žilinský kraj

V Liptovskom Mikuláši otvorili fanzónu Petry Vlhovej

Na snímke diváci počas verejného žrebu poradia štartu obrovského slalomu žien v rámci Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Jasnej 19. januára 2024. Foto: TASR/Michal Svítok

Stredisko Jasná cez víkend privíta tretie podujatie Svetového pohára alpských lyžiarok v ére samostatnosti. Najlepšie lyžiarky sveta sa predstavia v Nízkych Tatrách.

Liptovský Mikuláš 20. januára (TASR) - Slovenská lyžiarka Petra Vlhová má počas víkendových pretekov Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Jasnej prvú oficiálnu fanzónu. Otvorili ju v historickom centre Liptovského Mikuláša na Námestí slobody. Informoval o tom primátor Ján Blcháč.

Súčasťou fanzóny budú podľa neho na hlavnom mikulášskom námestí v sobotu i v nedeľu (21. 1.) priame prenosy pretekov, koncerty aj súťaže. Organizátori (mesto Liptovský Mikuláš) ponúknu na predaj tri knihy o Vlhovej s vlastnoručnými podpismi, na nedeľu pripravili autogramiádu olympijského medailistu, kajakára Jakuba Grigara a vodnej slalomárky Elišky Mintálovej.

"Záujem o svetový pohár je veľký, veď organizátori hlásili po pár hodinách vypredané. Avšak všetci tí, ktorí už nezohnali vstupenky do Jasnej alebo sa nechcú tlačiť s tisíckami fanúšikov priamo v dejisku súťaže, nemusia zúfať. Na našom námestí je pre nich pripravená nezabudnuteľná atmosféra," doplnil Blcháč s tým, že Vlhová je čestnou občiankou Liptovského Mikuláša.

Stredisko Jasná cez víkend privíta tretie podujatie Svetového pohára alpských lyžiarok v ére samostatnosti. Najlepšie lyžiarky sveta sa predstavia v Nízkych Tatrách najprv v sobotu v obrovskom slalome a v nedeľu aj v špeciálnom slalome. V stredisku očakávajú počas súťažného víkendu vyše 11.500 divákov. Autobusy budú voziť návštevníkov do dejiska od 4.30 h.