Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Žilinský kraj

V Mestskom divadle Žilina otvoria Čitáreň súčasnej literatúry

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk - Viktória Brincková

Kľúčovou dramaturgickou líniou divadla je podľa jeho PR manažérky Zuzany Palenčíkovej prezentácia a podpora súčasnej slovenskej a svetovej literatúry.

Žilina 31. januára (TASR) - Mestské divadlo Žilina otvorí v stredu 7. februára po predstavení Táto izba sa nedá zjesť Čitáreň súčasnej literatúry.

Kľúčovou dramaturgickou líniou divadla je podľa jeho PR manažérky Zuzany Palenčíkovej prezentácia a podpora súčasnej slovenskej a svetovej literatúry. "Ako divadlo s progresívnou skladbou repertoára, zameranou na nové texty a nekonvenčné interpretácie klasiky, sme pripravili v priestoroch bývalej kaviarne projekt Čitáreň," uviedla.

Doplnila, že návštevníci sa môžu v pracovných dňoch od 14.00 h do 18.00 h zoznámiť s edičným plánom rôznych vydavateľstiev. "Ale aj priamo nahliadnuť či zahĺbiť sa do vybraných titulov. Okrem kníh si pri káve alebo čaji môžu vychutnať najnovšie a aj archívne čísla literárnych časopisov Vertigo, Vlna, Fraktál, Knižná Revue, Romboid Litikon a Glosolália," priblížila.

Hosťami na otvorení a na diskusii po predstavení budú vydavateľ Koloman Kertész Bagala spolu s autorkou dramatizovanej novely Táto izba sa nedá zjesť Nicol Hochholczerovou, dodala Palenčíková.