Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Žilinský kraj

Požiar hotela v Oščadnici hasiči lokalizovali, hotel evakuovali

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Na mieste zasahujú hasiči z Čadce, zo Žiliny a zo Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Oščadnica 28. apríla (TASR) - Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Mária Pohanková Zahatlanová. Ľudí z hotela evakuovali, požiar sa podarilo napokon lokalizovať.

"Z hotela boli evakuované všetky osoby. Požiar bol krátko po 17.00 h lokalizovaný a aktuálne hasiči pokračujú v jeho likvidácii a vo vyhľadávaní skrytých ohnísk. Na miesto bol privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov, špecialisti z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave a polícia," uviedla hovorkyňa.

Ako dodala, požiar nahlásili na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline krátko po 14.20 h. Na mieste zasahuje 26 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Hasičskej stanice v Čadci, v Kysuckom Novom Meste, v Bytči, v Žiline a zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline s 12 kusmi techniky. Pri zásahu asistuje 25 dobrovoľných hasičov z Oščadnice, Krásna nad Kysucou, Skalitého a Dunajova.