Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zimné športy

Bobisti SR v druhých pretekoch EP v Altenbergu na 15. mieste

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Radek Matoušek s Jakubom Fendekom zaostali za víťaznými Poliakmi Mateuszom Lutym a Krzysztofom Tylkowským v súčte dvoch kôl o 1,46 sekundy.

Lillehammer 24. novembra (TASR) - Slovenskí reprezentanti sa v piatkovej súťaži dvojbobov na podujatí Európskeho pohára v nemeckom Altenbergu umiestnili v konkurencii 20 posádok na 15. priečke. Radek Matoušek s Jakubom Fendekom zaostali za víťaznými Poliakmi Mateuszom Lutym a Krzysztofom Tylkowským v súčte dvoch kôl o 1,46 sekundy. Oproti štvrtkovým pretekom, v ktorých Matoušek s Vladimírom Šimíkom skončili dvanásti, si Slováci pohoršili o tri pozície.

Slovenskí bobisti sa snažia cez Európsky pohár kvalifikovať na ZOH 2018 v Pjongčangu. V Altenbergu bola v piatok na programe ešte súťaž dvojbobov žien, v sobotu prídu prvýkrát v sezóne EP na rad štvorboby.

Európsky pohár - Altenberg (Nem.):

dvojboby - muži - piatok: 1. Mateusz Luty, Krzysztof Tylkowski (Poľ.) 1:52,35 min., 2. Christoph Hafer, Michael Salzer (Nem.) +0,03 s., 3. Romain Heinrich, Bruno Naprix (Fr.) +0,32, ..., 15. Radek MATOUŠEK, Jakub FENDEK (SR) +1,46