Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zimné športy

O MS 2025 v alpskom lyžovaní sa uchádzajú traja kandidáti

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Baumann

Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) potvrdila, že zabojovať o ne chcú švajčiarsky rezort Crans-Montana, nemecký Garmisch-Partenkirchen a rakúsky Saalbach.

Oberhofen 2. mája (TASR) - O majstrovstvá sveta v alpskom lyžovaní v roku 2025 sa uchádzajú traja kandidáti. Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) potvrdila, že zabojovať o ne chcú švajčiarsky rezort Crans-Montana, nemecký Garmisch-Partenkirchen a rakúsky Saalbach.

V Crans-Montane sa tieto MS už konali v roku 1987, v Saalbachu v roku 1991. Garmisch bol dejiskom šampionátu v rokoch 1978 aj 2011. Podľa FIS musia všetci traja záujemcovia oficiálne predstaviť ich plány do 1. septembra a riadiaci orgán bude mať potom rok na výber organizátora.

Najbližšie MS v alspkom lyžovaní sa v roku 2021 budú konať v talianskej Cortina d'Ampezzo, susedné francúzske rezorty Courchevel a Meribel zorganizujú šampionát v roku 2023.

Na majstrovstvá sveta v snoubordingu a akrobatickom lyžovaní v roku 2025 je jediným kandidátom ruský Krasnojarsk. Nórsky Trondheim je jediným kandidátom na MS 2025 v severských disciplínach. Informovala agentúra AP.