Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zimné športy

Slováci uzavreli účinkovanie na hrách 13. miestom v mix štafete bežcov

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Zimné olympijské hry mládeže 2024 vyvrcholia vo štvrtok večer kórejského času záverečným ceremoniálom, na ktorom budú vlajkonosičmi okrem Rendovej aj hokejista Dominik Barčák.

Kangwon 1. februára (TASR) - Slovenská miešaná štafeta bežcov na lyžiach na 4x5 km obsadila 13. miesto v záverečný deň zimných olympijských hier mládeže 2024 a ukončila účinkovanie slovenskej výpravy na podujatí. Celkovo sa na športoviskách v kórejskom regióne Kangwon predstavilo 49 Slovákov, vybojovali jednu striebornú medailu zásluhou krasokorčuliara Adam Hagaru a dva bronzové kovy vďaka biatlonistovi Markusovi Sklenárikovi a lyžiarovi Andrejovi Barnášovi.

V záverečnej disciplíne sa v slovenských farbách predstavili v areáli Alpensia v Pjongčangu Emília Rendová, Jelisej Kuzmin, Tereza Bukasová a Michal Adamov. Prvé dva úseky išli bežci klasickým štýlom, druhú polovicu voľným štýlom.

Rendová i Kuzmin odovzdávali štafetu na klasických úsekoch na 14. pozícii. Bukasová síce tiež dosiahla štrnásty najrýchlejší čas na svojom úseku, ale dostala sa pred ňu súperka z Poľska Klaudia Radomyská. Adamov, ktorí na ZOH mládeže 2024 bol ako jediný slovenský športovec od úvodného dňa až do záverečného, keďže absolvoval aj biatlonové súťaže, predstihol s Poliakom Janom Zwatrzkom slovinského finišmena Lovrenca Karničara a potom až do posledných metrov bojovali o 13. miesto. Napokon súpera o jednu desatinu sekundy zdolal.

Zimné olympijské hry mládeže 2024 vyvrcholia vo štvrtok večer kórejského času záverečným ceremoniálom, na ktorom budú vlajkonosičmi okrem Rendovej aj hokejista Dominik Barčák.


ZOH mládeže 2024 – štvrtok 1. februára


Beh na lyžiach

Miešané štafety 4x5 km:
1. Nemecko 53:07,3 min.,
2. Francúzsko +5,7 s,
3. Švajčiarsko +6,0, ...
13. SLOVENSKO (Emília Rendová, Jelisej Kuzmin, Tereza Bukasová, Michal Adamov) +4:11,4 min.