Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zimné športy

ZOHM2020: Šortrekárka Rusnáková vo finále na 1000 m skončila piata

Ilustračná foto. Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Na Olympijských hrách mládeže vo švajčiarskom Lausanne skončil David Lihoň v jednosedadlových saniach na 16. pozícii.

Lausanne 18. januára (TASR) - lovenská snoubordistka Eva Hanicová obsadila v sobotňajšej kvalifikácii slopestyle na Olympijských hrách mládeže vo švajčiarskom Lausanne 13. miesto.

David Lihoň skončil v jednosedadlových saniach na 16. pozícii, jeho krajan Vratislav Varga na 19. mieste. Vyhral Lotyš Gints Berzinš.

V šortreku na 1000 metrov skončila Petra Rusnáková na kvalitnom 5. mieste. Dvojnásobná zlatá medailistka z minuloročného Európskeho olympijského festivalu mládeže v Sarajeve sa cez rozjazdu, štvrťfinále i semifinále z prvých miest hladko prebojovala až do finále, kde ju čakali dve Kórejčanky, Kanaďanka a Ruska. V konkurencii 28 pretekárok z 25 krajín sveta napokon s časom 1:30,221 minúty obsadila 5. miesto.

"Dnešné preteky boli celkom v pohode. Na rozjazde, vo štvrťfinále a v semifinále sa mi darilo, keďže som postúpila z prvého miesta. Vo finále som skončila, bohužiaľ, na piatom mieste, pretože som bola na tretej pozícii a potom ma predbehla Kanaďanka. Spomalila som, stratila rýchlosť a už som nemala šancu predbehnúť ich,” zhodnotila sobotňajšie pôsobenie Rusnáková pre oficiálnu stránku Slovenského olympijského výboru.