Zahraničie

Google začal testovať autonómne autá na verejných cestách v Kalifornii

TASR, 26. júna 2015 16:57

Informovala o tom agentúra Reuters. Hoci dvojmiestne autíčka Google majú pracovať bez volantu či pedálov, počas testov musí byť na palube vodič, aby mohol v prípade núdze zasiahnuť.

Foto: TASR/AP
San Francisco 26. júna (TASR) - Google začal testovať najnovšie prototypy svojich autonómnych vozidiel na verejných kalifornských cestách v Mountain View. Informovala o tom agentúra Reuters.

Hoci dvojmiestne autíčka Google majú pracovať bez volantu či pedálov, počas testov musí byť na palube vodič, aby mohol v prípade núdze zasiahnuť. To znamená, že Google dočasne vybavil vozidlá volantom, plynovým a brzdovým pedálom.

Google začiatkom tohto mesiaca spustil internetovú stránku určenú výlučne autonómnym vozidlá. Zareagoval tak na rastúcu kritiku spotrebiteľov a spotrebiteľských organizácií na nedostatok informácií o projekte. Spoločnosť doteraz zaregistrovala 12 nehôd prototypov. Počas nich došlo len k menším zraneniam a ich príčinou boli zväčša chyby vodičov ostatných vozidiel.


Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 10:38

Blinken: Na Ukrajinu už prichádza nový balík zbraní
Blinken pricestoval do Kyjeva v utorok na vopred neohlásenú návštevu. "Vrátil som sa dnes do Kyjeva, aby som potvrdil našu neotrasiteľnú podporu pre Ukrajinu." povedal.

sk
dnes 10:30

Súd schválil presun Fritzla z psychiatrického do bežného väzenia
Fritzla zadržiavajú v Kremse vo väznici pre ľudí s duševnými chorobami, ktorí predstavujú vysoký stupeň nebezpečenstva. Mesto sa nachádza približne 80 kilometrov severozápadne od Viedne.

sk
dnes 10:15

Po ruských útokoch na Charkov hlásia štyroch zranených
V utorok ráno utrpeli pri ruskom ostreľovaní zranenia jeden muž a tri ženy, uviedol gubernátor Charkovskej oblasti Oleh Synehubov na sociálnej sieti Telegram.

sk

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac