Zahraničie

Google začal testovať autonómne autá na verejných cestách v Kalifornii

TASR, 26. júna 2015 16:57

Informovala o tom agentúra Reuters. Hoci dvojmiestne autíčka Google majú pracovať bez volantu či pedálov, počas testov musí byť na palube vodič, aby mohol v prípade núdze zasiahnuť.

Foto: TASR/AP
San Francisco 26. júna (TASR) - Google začal testovať najnovšie prototypy svojich autonómnych vozidiel na verejných kalifornských cestách v Mountain View. Informovala o tom agentúra Reuters.

Hoci dvojmiestne autíčka Google majú pracovať bez volantu či pedálov, počas testov musí byť na palube vodič, aby mohol v prípade núdze zasiahnuť. To znamená, že Google dočasne vybavil vozidlá volantom, plynovým a brzdovým pedálom.

Google začiatkom tohto mesiaca spustil internetovú stránku určenú výlučne autonómnym vozidlá. Zareagoval tak na rastúcu kritiku spotrebiteľov a spotrebiteľských organizácií na nedostatok informácií o projekte. Spoločnosť doteraz zaregistrovala 12 nehôd prototypov. Počas nich došlo len k menším zraneniam a ich príčinou boli zväčša chyby vodičov ostatných vozidiel.


Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 15:40

Ruský súd zamietol odvolanie Kara-Murzu odsúdeného na 25 rokov
Ten vo svojom odvolaní argumentoval, že bol odsúdený za uplatnenie svojho práva na slobodu prejavu, keď verejne vyjadril odpor voči prezidentovi Vladimirovi Putinovi a vojne na Ukrajine.

sk
dnes 15:26

Chcú rozvíjať spoluprácu medzi EÚ a Organizáciou turkických štátov
Maďarsko pripisuje mimoriadny význam svojej pozícii pozorovateľa v tejto organizácii, keďže dnešné geopolitické zmeny a výzvy výrazne posilnili význam strednej Ázie.

sk
dnes 15:17

Letisko vo Frankfurte dosiaholo v 1. kvartáli zisk 16 miliónov eur
V prvom štvrťroku hospodárenie Fraportu poznamenala séria štrajkov v nemeckom národnom leteckom prepravcovi Lufthansa. Spoločnosť napriek tomu zvýšila svoje tržby o približne 16 %.

sk

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac