Zahraničie

Google začal testovať autonómne autá na verejných cestách v Kalifornii

TASR, 26. júna 2015 16:57

Informovala o tom agentúra Reuters. Hoci dvojmiestne autíčka Google majú pracovať bez volantu či pedálov, počas testov musí byť na palube vodič, aby mohol v prípade núdze zasiahnuť.

Foto: TASR/AP
San Francisco 26. júna (TASR) - Google začal testovať najnovšie prototypy svojich autonómnych vozidiel na verejných kalifornských cestách v Mountain View. Informovala o tom agentúra Reuters.

Hoci dvojmiestne autíčka Google majú pracovať bez volantu či pedálov, počas testov musí byť na palube vodič, aby mohol v prípade núdze zasiahnuť. To znamená, že Google dočasne vybavil vozidlá volantom, plynovým a brzdovým pedálom.

Google začiatkom tohto mesiaca spustil internetovú stránku určenú výlučne autonómnym vozidlá. Zareagoval tak na rastúcu kritiku spotrebiteľov a spotrebiteľských organizácií na nedostatok informácií o projekte. Spoločnosť doteraz zaregistrovala 12 nehôd prototypov. Počas nich došlo len k menším zraneniam a ich príčinou boli zväčša chyby vodičov ostatných vozidiel.


Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 21:00

Šéf francúzskej diplomacie vyzýva posilniť spoluprácu v oblasti obrany
"Rozvoj európskeho obranného priemyslu by nemal byť náhradou, ale doplnkom" NATO, myslí si francúzsky minister.

sk
dnes 20:30

Novú kuchyňu WCK v Pásme Gazy pomenujú po zabitom dobrovoľníkovi
Damian Soból bol jedným zo siedmich dobrovoľníkov WCK, ktorí zahynuli 1. apríla pri izraelskom útoku na konvoj vozidiel WCK.

sk
dnes 19:50

V Tbilisi sa opäť protestuje proti zákonu o zahraničnom vplyve
Nedeľné zhromaždenie iniciovalo približne 100 gruzínskych skupín na ochranu práv a opozičných strán, ktoré sa predtým pri každodenných protestoch proti zákonu držali skôr v úzadí.

sk

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac