Zahraničie

Google začal testovať autonómne autá na verejných cestách v Kalifornii

TASR, 26. júna 2015 16:57

Informovala o tom agentúra Reuters. Hoci dvojmiestne autíčka Google majú pracovať bez volantu či pedálov, počas testov musí byť na palube vodič, aby mohol v prípade núdze zasiahnuť.

Foto: TASR/AP
San Francisco 26. júna (TASR) - Google začal testovať najnovšie prototypy svojich autonómnych vozidiel na verejných kalifornských cestách v Mountain View. Informovala o tom agentúra Reuters.

Hoci dvojmiestne autíčka Google majú pracovať bez volantu či pedálov, počas testov musí byť na palube vodič, aby mohol v prípade núdze zasiahnuť. To znamená, že Google dočasne vybavil vozidlá volantom, plynovým a brzdovým pedálom.

Google začiatkom tohto mesiaca spustil internetovú stránku určenú výlučne autonómnym vozidlá. Zareagoval tak na rastúcu kritiku spotrebiteľov a spotrebiteľských organizácií na nedostatok informácií o projekte. Spoločnosť doteraz zaregistrovala 12 nehôd prototypov. Počas nich došlo len k menším zraneniam a ich príčinou boli zväčša chyby vodičov ostatných vozidiel.


Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 21:35

Biely dom potvrdil telefonát medzi Bidenom a Netanjahuom
Biden a Netanjahu diskutovali aj o zvýšenom tempe dodávok pomoci vrátane príprav na otvorenie nových hraničných priechodov do Pásma Gazy.

sk
dnes 21:00

Šéf francúzskej diplomacie vyzýva posilniť spoluprácu v oblasti obrany
"Rozvoj európskeho obranného priemyslu by nemal byť náhradou, ale doplnkom" NATO, myslí si francúzsky minister.

sk
dnes 20:30

Novú kuchyňu WCK v Pásme Gazy pomenujú po zabitom dobrovoľníkovi
Damian Soból bol jedným zo siedmich dobrovoľníkov WCK, ktorí zahynuli 1. apríla pri izraelskom útoku na konvoj vozidiel WCK.

sk

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac