Ekonomika

Google dokončil reorganizáciu, po novom má názov Alphabet

TASR, 4. októbra 2015 20:18

Kľúčové oblasti činnosti si ponechajú názov Google a budú 100-percentnou dcérou nového subjektu.

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP
Mountain View 4. októbra (TASR) - Google dokončil reorganizáciu a po novom má názov Alphabet. Alphabet sa po zatvorení búrz v piatok 2. októbra stal verejne kótovanou spoločnosťou, ktorá zastreší doterajšie aktivity Google, vrátane vyhľadávača, reklamy, máp, portálu YouTube a ďalších divízií. Informovala o tom agentúra Reuters.

Akcie Google tried A a C sa automaticky konvertujú na rovnaké typy akcií Alphabetu a začne sa s nimi obchodovať v pondelok 5. októbra na burze Nasdaq. Symboly akcií sa nezmenia. Investori reorganizáciu privítali, keďže im poskytne lepší prehľad o hospodárení najziskovejších oblastí činnosti.

Cieľom reorganizácie, ktorú Google ohlásil v auguste tohto roka, bolo oddeliť kľúčové oblasti činnosti od rôznych projektov, napríklad vývoja autonómnych vozidiel, kontaktných šošoviek s funkciou sledovania úrovne glukózy či internetom prepojených balónov s veľkým výškovým dostupom. Súčasťou Alphabetu sa stala spoločnosť Sidewalk Labs, ktorej úlohou je vyvíjať technológie pre zlepšenie mestskej infraštruktúry. Koncern zastreší aj výrobcu produktov pre domácnosti Nest, firmu zameranú na špekulatívny kapitál Google Ventures a Google Capital, ktorý investuje do väčších technologických spoločností.

Všetky dcéry budú mať vlastné vedenie a počnúc 4. kvartálom budú zverejňovať dvoje výsledky hospodárenia - Google a Alphabet ako celok. Kľúčové oblasti činnosti si ponechajú názov Google a budú 100-percentnou dcérou nového subjektu. Na čelo sa postaví Sundar Pichai, zakladateľ Google Larry Page sa stane výkonným riaditeľom Alphabetu.
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 18:02

Ruský think tank varuje pred stagnáciou priemyselnej produkcie
V januári a februári klesla podľa údajov think-tanku aktivita ruských spotrebiteľov po úprave o sezónne vplyvy o 0,2 %.

sk
dnes 16:47

Li Čchiang: Rozvoj Tesly je príkladom čínsko-americkej spolupráce
Muskova vlastná spoločnosť sa pritom v Číne dostala do problémov. V januári Tesla zvolala v Číne viac ako 1,6 milióna elektrických vozidiel, aby opravila ich riadiaci softvér.

sk
dnes 16:07

Dubaj začína s výstavbou najväčšieho letiskového terminálu na svete
Keďže počty cestujúcich vlani vzrástli, opäť to vyvolalo nový tlak na kapacitu letiska DXB, ktoré sa však nemôže rozširovať, pretože ho obmedzujú obytné štvrte a dve hlavné diaľnice.

sk

Najčítanejšie Ekonomika

http://www1.teraz.sk/usercontent/photos/3/0/1/3-301d62ed552a2cb89fc2630df5fc2310fa5131ad.jpg

Téma TASR





Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac